Ministar Udovičić obišao završne radove na sportskoj hali u Mionici

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je danas u Mionici sa predsednikom opštine Mionica Bobanom Jankovićem i predsednikom Rukometnog saveza Srbije Božidarom Đurkovićem obišao završne radove na izgradnji sportske hale u Mionici.

„Mesto koje je do prošle godine za Mionicu bilo sinonim za opasnost i ruglo, za lažna obećanja mnogih, ostavljeno van svake namene još od 1993. godine, a pritom se nalazi  pored dve škole koje pohađa oko 800 đaka, za najviše tri meseca biće jedna od najsavremenijih sportskih hala. Stavljanjem u funkciju ove sportske hale, sređivanjem sportskih terena i školskog prostora, Mionica ali i ceo Kolubarski okrug će dobiti sportski centar za sve sportiste, kao i učenike, uz mogućnost održavanja velikih takmičenja. Želimo da Mionica postane još jedan u nizu centara za sport u našoj zemlji, da rukomet u njoj dobije svoj Nacionalni trening centar, ali i da stvorimo uslove za sve druge sportove, uključujući odbojku i košarku, jer nam je cilj da sportisti iz cele zemlje i regiona dolaze u Mionicu”, rekao je ministar Udovičić.

„Uz pomoć Ministarstva omladine i sporta završavamo radove na sportskoj hali i projekat Nacionalnog trening centra za rukomet. Završetkom sportske hale otvaramo put da svim našim sugrađanima, prvenstveno deci i mladima, obezbedimo nove, kvalitetne i raznovrsne sportske sadržaje, koje do sada nismo imali. Mionica će postati mesto okupljanja mnogobrojnih sportista i rekreativaca u jednoj od najsavremenijih sportskih hala u Srbiji“, rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Ukupna površina hale je 2900m2, maksimalni kapacitet je za oko 2.800 ljudi. Ceo projekat biće urađen prema IHF i FIBA normama za odigravanje međunarodnih utakmica.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije, Božidar Đurković istakao je:

“Zahvaljujem se Vladi, opštini Mionica i posebno ministru Udovičiću što je prepoznao koliki značaj za rukomet ima izgradnja jednog ovakvog Nacionalnog trening centra za rukomet na koji taj sport čeka decenijama. Uz svu masovnost i tradiciju koju rukomet u Srbiji ima obezbeđenjem jedne ovakve rukometne baze dobiće se najbolji uslovi za najkvalitetnije kontinuirane pripreme naših sportista, odigravanje međunarodnih utakmica i prvenstava u našoj zemlji.”

Događaju su prisustvovali i državni sekretari Predrag Peruničić i Darko Stanić.

Top