Ministar Udovičić najavio izgradnju multifunkcionalne dvorane na Košutnjaku

Ministar omladinei sporta Vanja Udovičić najavio je radove na izgradnji nove sportske multifunkcionalne dvorane na Košutnjaku koji će početi ove godine.

Objekat multifunkcionalne dvorane će biti u sklopu Nacionalnog trening centra u okviru kompleksa SRC „Košutnjak“ u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije, a prostiraće se na površini od 3,36 ha. Ukupna vrednost investicije iznosi 12 miliona evra.

„Cilj ovakvih ulaganja Vlade je da se i na dalje razvija i unapredi sportska infrastruktura i to objektima ka o što će biti ova multifunkcionalna dvorana koji ispunjavaju sve standarde i zahteve savremenog vrhunskog sporta. Na jednom mestu imaćemo obezbeđene sve uslove kako za optimalan trening, tako i za praćenje zdravstvenog stanja i oparavka sportista“, rekao je ministar Udovičić.

U okviru multifunkcionalnog objekta nalaziće se trening sadržaji za rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo, sporstko penjanje i dizanje tegova. Svaki od pomenutih sportovaće imati autonomne sadržaje neophodne za obavljanje trenažnog procesa na visokom nivou, specijalizovana borilišta, streljanu i veštačk ustenu, saune, prostorije za masažu, namenske teretane, kancelarije za trenere. Prostorije u okviru multifunkcionalne dvorane namenjene svakomod pomenutih sportova prostiraćese na površini od po 800 m2 do 1.000 m2, a u skladu sa zahtevima pojedinačnih sportskih saveza kao i standardima za ove sportove.

Poredtoga, na raspolaganju će biti i zajednički sadržaji u okviru objekta zona za relaksaciju, glavna teretana, sportska sala za takmičenja i sportove sa loptom.

„Želimo da svaki sport dobije svoju bazu i da se naši sportisti pripremaju u Srbiji, da ne idu u inostranstvo, već das portisti iz drugih zemalja dolaze u naše centre", istakao je ministar Udovičić.

“Ulaganjem u ovako veliki objekat na svetskom nivou, država pokazuje koliko su joj važni sportisti i sportski radnici. Ovom multifunkcionalnom dvoranom, koja će se izgraditi, stvaraju nam se izuzetni uslovi za treniranje, a na nama je da vredno treniramoi nastavimo da Srbiji donosimo medalje”, rekao je naš zlatni olimpijski rvač Davor Štefanek.

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Goran Bojović istakao je daje Zavod kuća svih sportista i daće pored svih sportskih sadržaja koje danas Zavod ima ova dvorana biti jedinstvena u regionu i šire, jer najedno mmestu SRC „Košutnjak“ ima i smeštajne kapacitete i kompletnu zdravstvenu zaštitu i sve uslove za pripreme i trenig sportista.

„Ovo što smo danas videli je nadmašilo sva moja očekivanja, želim da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta što su prepoznali naš rad, trud, zalaganje i naše rezultate, i što dobijamo ovakav trening centar. Ovaj objekat zadovoljava uslove za sve sportove i sportiste i doprineće našim rezultatima“, rekla je naša šampionka Milica Mandić.

Događaju su prisustvovali državni sekretari Predrag Peruničić i Darko Stanić, direktorka Antidoping agencije Srbije Milica Vukašinović Vesić, predsednik Sportskogsaveza Srbije Davor Štefanek, predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov, predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković, generalni sekretari i ostali predstavnici saveza kao i proslavljeni sportisti, osvajači medalja i njihovi treneri.

 

Top