Ministar sporta Zoran Gajić gost sednice Izvršnog odbora OKS

U Olimpijskoj kući održana je XIV sednica Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije, a poseban gost bio je ministar sporta Zoran Gajić. Članovi IO ovom prilikom zakazali su Dan OKS i Izbor najuspešnijih sportista, timova i trenera u 2022. godini za 26. decembar, od 20.00 časova, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

Predsednik OKS Božidar Maljković i ministar sporta Zoran Gajić na sednici Izvršnog odbora OKS još jednom su demonstrirali jedinstvo, izrazivši uverenje da će saradnja ove dve krovne sportske institucije u Srbiji u narednom periodu biti na najvišem mogućem nivou. Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo sporta u sinergiji će pružiti maksimalan doprinos unapređenju vrhunskog sporta u našoj zemlji. Predsednik Maljković prvenstveno je iskazao veliko zadovoljstvo što je ministar Zoran Gajić bio gost današnje sednice Izvršnog odbora OKS i tom prilikom izjavio: “Želeo bih da se ministru Gajiću još jednom zahvalimo na dosadašnjoj saradnji i poželimo svi zajedno da u budućnosti sarađujemo još više i bolje. Period od prošle do današnje sednice obeležila je dinamična saradnja sa Ministarstvom sporta, sve sa željom i ciljem da zajedničkim naporima doprinesemo boljim uslovima za naše sportiste. Imenovanje Zorana Gajića na ovu funkciju otvorilo je novo poglavlje saradnje Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva sporta. Uveren sam da će ta saradnja biti iskrena, prijateljska i na dobrobit ukupnog sporta u našoj zemlji. Verujem da će zahvaljujući uzajamnom poverenju i partnerstvu i dalje sve teći u dobrom smeru.”

Ministar Gajić zahvalio se na dobrodošlici i istakao: “Bilo mi je veliko zadovoljstvo da ovde zajednički radimo, i neke od ideja koje smo ovde stvorili na neki način sam već implementirao. Kao što ste videli juče, formirali smo Savet za sport Republike Srbije, naravno uz pomoć svih vas. Prva moja akcija posle imenovanja za ministra sporta bila je poseta Olimpijskom komitetu Srbije, kada smo predsednik Maljković i ja demonstrirali jedinstvo ove dve kuće jer smatramo da ćemo zajedno biti jači. Sve što u budućnosti budemo radili, radićemo zajedno. Ministarstvo sporta u sinergiji sa Olimpijskim komitetom treba da obezbedi potrebne uslove za nastup naših sportista na takmičenjima. Već smo krenuli u tom pravcu i ja se radujem budućim akcijama koje ćemo sprovoditi da bi pomogli našem vrhunskom sportu. Sarađivaćemo na još višem nivou i nadam se sa još boljim rezultatima”.

Članovi Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije na današnjoj sednici zakazali su obeležavanje 29. po redu Dana OKS u okviru kojeg će biti održan Izbor za najuspešnije sportiste, timove i trenere u 2022. godini. Najprestižniji izbor za najuspešnije sportiste naše zemlje će se tradicionalno održati u Domu Narodne skupštine, u ponedeljak 26. decembra od 20.00 časova, uz direktan prenos na drugom kanalu Radio televizije Srbije i na sajtu Olimpijskog komiteta Srbije.

Top