Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio Republiku Burundi

Ministar Udovičić o razvoju prijateljskih odnosa dveju država sa ministarkama Nijonkurom i Butoj

Na kraju svoje dvodnevne posete zemljama afričkog kontinenta, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je posetio Republiku Burundi. U privrednom centru ove centralno-afričke države, gradu Budžumburu, ministar Udovičić je održao sastanke sa ministarkom kulture i sporta Pelatom Nijonkure i ministarkom omladine, pošte i informatičke tehnologije Evelin Butoj. Tokom srdačnih i korisnih razgovora, postignuta je obostrana saglasnost o potrebi za potpisivanjem Memoranduma o saradnji u oblastima omladine i sporta između Republika Srbije i Burundi.

Takav gest  bi značajno uticao na dinamičan i sadržajan razvoj odnosa između naših zemalja u brojnim sferama saradnje, a prvenstveno u razmeni stručnih znanja i iskustava u razvoju sistema sporta, vođenju omladinske politike i uspostavljanju bliskih odnosa omladine kroz stručne i kulturno-zabavne programe.

 „Republika Burundi je iskren prijatelj Srbije, i sa velikim zadovoljstvom želim da izrazim moju zahvalnost na ovako prisnom dočeku koji nam je priređen danas od strane ministarki Nijonkure i Butoj. Razgovori koje smo vodili u oba Ministarstva bili su izuzetno sadržajni i otvoreni po pitanju razvoja perspektive naših bilateralnih odnosa – uz obostranu želju da se stručna i praktična saradnja iz oblasti omladine i sporta što pre i formalizuje  – jer je obema stranama jasno koliko će uspešna primena ovih programa pozitivno uticati na sveopšti razvoj naših odnosa i zajednički rad u međunarodnim okvirima,” istakao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Top