Ministar Gajić: "Sam čin predaje zastave šalje poruku svim sportistima da na takmičenjima na kojima predstavljaju Srbiju trebaju da imaju poseban odnos ka dresu sa državnim grbom“

Ministar sporta Zoran Gajić posetio je rvačku selekciju Srbije koja odrađuje pripreme u multifunkcionalnoj dvorani Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku uoči odlaska na Olimpijske igre u Parizu. Ovom prilikom ministar Gajić je kapitenu rvačke reprezentacije naše zemlje, Mateu Nemešu, uručio zastavu Srbije. 

Postoji izuzetan odnos između sporta i zastava. Zastave oličavaju identitet i duh sportskih timova i njihove države. Zastava stvara osećaj jedinstva, ponosa i pripadnosti. Nigde to nije očiglednije nego na međunarodnim sportskim događajima poput Olimpijskih igara. Takmiče se sportisti iz različitih krajeva sveta, ponosno pokazujući zastavu svoje nacije.

 „Uručena zastava ima veliku simboliku i podsećanje da sportisti koji se takmiče pod tom zastavom predstavljaju narod Srbije i srpsku državu. Sam čin predaje zastave šalje poruku svim sportistima da na takmičenjima na kojima predstavljaju Srbiju trebaju da imaju poseban odnos ka dresu sa državnim grbom“ – rekao je ministar Zoran Gajić.

Top