Ивана Шпановић на пријему код Вучића и Удовичића

Датум: 22.03.2016 | Категорија: Битне информације, Спорт,

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић примио је данас Ивану Шпановић, која је освојила сребрну медаљу на Светском дворанском првенству у Портланду. Сусрету су присуствовали и министар омладине и спорта Вања Удовичић, тренер Горан Обрадовић и генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић.

Премијер Вучић честитао је Ивани Шпановић освајање медаље, обарање националног рекорда и постизање историјског резултата у женској конкуренцији у дисциплини скок у даљ, с обзиром на то да је скок од 7,07 метара девети резултат свих времена. Он је додао да се нада да ће напори Владе Србије, која је финансирала изградњу нове Атлетске дворане у Београду, у потпуности обезбедила финансијска средства за припреме свих атлетичара и омогућила исплату награда за постигнуте резултате у најкраћем року, представљати додатни подстрек и мотивацију у олимпијској години која је најважнија у каријери сваког спортисте.

Министар Удовичић је, честитајући на изузетним резултатима и освојеним медаљима, пожелео Ивани да оствари свој циљ освајањем златне медаље у Рију.

UdovicicSpanovic

Ивана Шпановић, којој је ово шесто такмичење у низу на којем је освојила медаљу, захвалила је премијеру Вучићу и министру Удовичићу на изузетној подршци, која је од великог значаја за постизање најбољих резултата.

Назад

Архива вести