Фонд за младе таленте усвојио листу прелиминарних резултата по конкурсу за стипендирање студија у иностранству

Датум: 12.11.2014 | Категорија: Активности, Омладина конкурси,

Фонд за младе таленте је на 53. седници, одржаној 12. новембра 2014. године, на којој је председавао министар омладине и спорта и председник Фонда Вања Удовичић донео Одлуку о усвајању Листе кандидата који испуњавају све услове конкурса и Листе кандидата који не испуњавају један или више услова конкурса и/или имају непотпуну документацију по Конкурсу за стипендирње најбољих студената другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину (EFTA) и на водећим светским универзитетима за школску 2014/15. годину.

На овогодишњи конкурс Фонда за младе таленте, који је трајао од 15. јула до 17. октобра 2014. године, пријавило се укупно 570 кандидата, а 410 студената испуњава све услове конкурса.

Рок за примедбе кандидата је 7 дана од дана објављивања Листе прелиминарних резултата, односно до 20. новембра 2014. године.

Након рока предвиђеног за примедбе, Фонд за младе таленте усвојиће Листу добитника стипендије по наведеном конкурсу. Уколико више од 500 кандидата испуни све услове конкурса и достави потпуну документацију Фонд за младе таленте ће приликом усвајања Листе добитника стипендије кандидате рангирати у складу са критеријумима објављеним у тексту Конкурса.

Увид у листу прелиминарних резултата конкурса можете извршити ОВДЕ.

Назад

Архива вести