Фонд за младе таленте на Сајму спорта: Колико је значајно улагати у младе

Датум: 01.12.2015 | Категорија: Активности, Омладина,

На Сајму спорта, на којем су се од 27. до 29. новембра представљали резултати и планови подршке спортистима, као и важност бављења спортом, о значају улагања у младе и њихово образовање и академско и стручно усавршавање, говорио је руководилац Фонда Милош Радосављевић.

Говорећи о значају Фонда за младе таленте у погледу финансијске и институционалне подршке државе ученицима средњих школа и студентима, координатор Радне групе Фонда се посебно осврнуо на активности и конкурсе Фонда који се односе на ученике средњих школа који постижу изузетне успехе на домаћим и међународним такмичењима из области спорта, као и спортисте који постижу изузетне академске резултате на домаћим и иностраним факултетима и универзитетима.

Фонд за младе таленте, Милош Радосављевић, Сајам спорта

„Фонд за младе таленте, који своје конкурсе реализује у оквиру Министарства омладине и спорта, важно је средство и инструмент у подршци младима. Кроз реализацију конкурса Фонда, држава показује бригу о младима, најбољи ученици и студенти добијају значајну финансијску помоћ, а Министарство омладине и спорта, кроз сарадњу са најбољим компанијама и институцијама омогућује младима стицање првих професионалних искустава“, истакао је Радосављевић.

Фонд за младе таленте, Милош Радосављевић, Сајам спорта

Посебно је значајно што су презентацији Фонда за младе таленте присуствовали ученици средњих школа или студенти који су награђени и стипендирани за постигнуте спортске резултате. После презентације, садашњи и будући стипендисти Доситеје су наставили дружење, а представници Фонда за младе таленте су заједно са стипендистима обишли Сајам спорта и учествовали у низу сајамских садржаја.

Назад

Архива вести