Državni sekretar Stanić na predstavljanju Opensa u Berlinu

Datum: 02.06.2019 | Kategorija: Vesti, Omladina,

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Darko Stanić učestvovao je 29. maja  na prijemu povodom predstavljanja Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019 u Ambasadi Republike Srbije u Berlinu.

Državni sekretar Stanić je u uvodnom obraćanju predstavio aktivnosti Vlade Republike Srbije i  Ministarstva omladine i sporta u oblasti omladinske politike sa posebnim akcentom na podršku Novom Sadu tokom konkurisanja za dobijanje titule Evropske prestonice mladih i aktivnostima koje su sledile nakon dobijanja iste. ,,Titula evropske prestonice mladih za 2019. godinu donela je Gradu Novom Sadu i Republici Srbiji važno priznanje, jer potvrđuje spremnost i institucija i mladih da zajednički unapređuju kvalitet života mladih i da rade ka tome da se dobre prakse i mogućnosti za mlade prenesu na evropski nivo pa i šire“ istakao je Stanić pozvavši mlade iz Evrope i celog sveta da dođu u Novi Sad – omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine i kulture 2021. godine i  da učestvuju u nizu aktivnosti koje se sprovode sa mladima i za mlade.

Ambasador  Republike Srbije u Berlinu Dušan Crnogorčević je istakao značaj  koji nosi titula Evropske prestonice mladih i šanse koju pruža mladima iz različitih zemalja da kroz zajedničke projekte realizuju svoje potencijale i ideje pre svega u oblasti ekonomije, digitalizacije i kulture. Koordinator OPENS-a Vukašin Grozdanović je prikazao aktivnosti Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019 i pozvao zainteresovane da se uključe u iste.

Na prijemu su bili predstavnici  nemačkog parlamenta, međunarodnih omladinskih oprganizacija, diplomatskog kora , OPENSa a ispred  Ministarstva omladine i sporta učestvovala je i savetnica ministra Snežana Klašnja.

Prijem je organizovao Savez omladinskih udruženja „Novi Sad evropska omladinska prestonica mladih - OPENS“ u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Republike. Srbije u cilju upoznavanja sa najvažnijim projektima Novog Sada i upućivanja poziva za uključivanje u iste. Učesnici su imali priliku da razgovaraju o mogućnostima za saradnju na planu omladinske politike i načinu na koji zajedno mogu da doprinesu stvaranju uslova za razvoj i ostvarivanje potencijala mladih, njihovo aktivno učešće u društvu i doprinos razvoju istog kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou.

Nazad