Državni sekretar Darko Stanić na otvaranju Sajma omladinskog preduzetništa

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Darko Stanić imao je uvodno izlaganje je na otvaranju „Sajma omladinskog preduzetništva `18“, održanog 21. novembra 2018. godine. U uvodnom obraćanju govorili su i Zoran Martinović, ispred Nacionalne službe za zapošljavanje, i Marijana Marinković, iz Privrednog foruma mladih. Na panel diskusiji „Inovacije u svojstvu savremenog poslovanja“ učestvovala je pomoćnica ministra Snežana Klašnja.

Državni sekretar je istakao da je Ministarstvo omladine i sporta podržalo projekat „Put mladog preduzetnika“, kao i Sajam, u želji da pomogne mladim ljudima da postanu preduzetnici i da svoje ideje prevedu u konkretne poslovne poduhvate. „Jedan od osnovnih prioriteta rada Ministarstva koji je iskazan u Nacionalnoj strategiji za mlade za period od 2015-2025 godine  je razvijanje usluga i mehanizama koji pospešuju zapošljivost i zaposlenost mladih kroz međusektorsku saradnju.Poseban cilj je posvećen upravo stvaranju podsticajnih uslova za razvoj preduzetništva. Zato Ministarstvo poslednje četiri godine opredeljuje i najveći deo budžetskih sredstava za podršku projektima i programima unapređenja uslova za zapošljavanje mladih koje realizuju omladinska udruženja i savezi, kao i jedinice lokalne samouprave koje imaju osnovanu kancelariju za mlade, te nastojimo da mobilišemo sredstva i iz međunarodnih fondova, bilateralne i pretpristupne pomoći EU kako bi se pojačao finansijski aspekt podrške merama za mlade.“, rekao je Stanić.

Sajam je organizovan u okviru projekta „Put mladog preduzetnika“ koji realizuje udruženje  Privredni forum mladih a koji je Ministarstvo omladine i sporta i ove godine finansijski podržalo. Cilj Sajma jeste da se mladi u našoj zemlji pokrenu ka ideji o razvijanju sopstvenog biznisa, ali i da im se prikaže realna slika koja stoji iza svakog preduzetničkog poduhvata. Posetioci će u toku trodnevnih aktivnosti imati priliku da u ulozi izlagača vidi preko pedeset preduzetnika, predstavnike habova, institucija i kompanija, koji će biti tu za sva pitanja i nedoumice koje jedna mlada osoba može imati prilikom započinjanja sopstvenog biznisa.

Top