Делегација Србије на TAIEX радионици о партиципацији младих

На позив Европске комисије, делегација Министарства омладине и спорта предвођена државним секретаром Миланом Савићем учествовала је на TAIEX радионици посвећеној питању партиципације младих, која је одржана у Бриселу, 10. и 11. октобра 2022. године.

Представници Министарства омладине и спорта су са учесницима из Либана, Египта, Јордана, Палестине, Туниса, Јерменије, Молдавије, Азербејџана, Грузије, Украјине, Турске, Албаније, Босне и Херцеговине и Северне Македоније, имали прилику да размене искуствa у вези са развијеним механизмима за партиципацију младих, као што су ЕУ дијалог младих и омладинске лабораторије на западном Балкану и Источном партнерству, укључивањем младих из руралних области, као и да се упознају са примерима добре праксе из Немачке, Шведске и Финске.

Будући да је Европска комисија 2022. прогласила Европском годином младих, учесници радионице били су у прилици и да присуствују конференцији „ЕУ за младеˮ која је организована 11. октобра у склопу догађаја EU4Youth Days. Омладински радници и практичари, доносиоци одлука и истраживачи из Европске уније, региона Источног партнерства, западног Балкана и Јужног суседства, поделили су своја искуства о томе како градити партнерство с младима у решавању изазова са којима се суочавају.

TAIEX радионица организована је с циљем стратешког повезивања Европске уније и представника учесника у области омладинске политике, сагледавање модела учешћа младих на свим нивоима, као и разматрање улоге и места омладинске политике како у Европској унији, тако и у државама кандидатима и партнерима Европске уније.

 

Top