Делегација Републике Србије на омладинском догађају у Стразбуру

Делегација Републике Србије предвођена државним секретаром Миланом Савићем учествовала је на омладинском догађају "Youth Action Week", који се одржава у Стразбуру од 27. јуна до 2. јула 2022. године.
Наставак успешне сарадње са Саветом Европе у области омладине и размена примера добре праксе били су повод за прикључивање наше делегације омладинском догађају. Током овог јединственог скупа, представници Министарства омладине и спорта, Кровне организације младих Србије, Националне асоцијације практичара/ки омладинског рада, Националне асоцијације канцеларија за младе, ОПЕНС-а и Савеза извиђача Србије су са делегацијама држава чланица Савета Европе разговарали о питањима из области партиципације младих, приступа младих правима и дигитализацији и имали прилику да заједно креирају 50 препорука с циљем да се подржи учешће младих у демократским процесима. 
Савет Европе од марта до октобра 2022. године  спроводи омладинску кампању под називом "Democracy Here:Democracy Now" којом обележава 50 година омладинског сектора Савета Европе. Youth Action Week као главни догађај у оквиру кампање организован је под покровитељством Одељења за младе Савета Европе, председавања Ирске Комитетом министара Савета Европе и у партнерству са градом Стразбуром.
 
 
 
Top