Делегација Републике Србије на ЕУ министарској конференцији за младе

Датум: 25.09.2015 | Категорија: Активности, Омладина,

Министарска конференција за младе Европске уније, која се организује у оквиру председавања Луксембурга Саветом министара ЕУ одржана је у Луксембургу од 21. до 24. септембра 2015. године. У фокусу је било оснаживање младих за активније учешће у демократском животу Европе.

Делегацију Републике Србије предводи помоћница министра за омладину, Снежана Клашња, и у истој се налазе и представница Кровне организације младих Србије, Ивана Андрашевић и извршна директорка Националне асоцијације практичара и практичарки омладинског рада, Јелена Стојановић.

1.

Конференцију су свечано отворили премијер Луксембурга, Ксавијер Бетел, председница Европског омладинског форума, Јоана Ниман, комесар Европске Уније за образовање, културу, омладину и спорт, Тибор Наврачић, председница Кровне организације младих Луксембурга, Маурис Лош и потпредседница Надзорног одбора за Структуирани дијалог, Натали Кајпс.

3.

Током конференције, учесници су разговарали о начинима укључивања младих у процесе доношења одлука, о развоју алата који ће поспешити политичку партиципацију, као и о улози омладинских радника у оснаживању младих за учешће у политичком животу заједнице.

Назад

Архива вести