1624 награде ученицима средњих школа за постигнуте успехе на признатим такмичењима у земљи и иностранству

Министар омладине и спорта и председник Фонда за младе таленте Републике Србије Вања Удовичић председавао је 82. седницом Фонда на којој је усвојена Листа добитника награда по Конкурсу за доделу награда ученицима средњих школа за постигнуте успехе на признатим такмичењима у земљи и иностранству у току календарске 2017. године.

На Конкурс се пријавило укупно 1869 ученика средњих школа, а 1624 кандидата ће добити награду Фонда за успех постигнут на домаћим или међународним такмичењима, што је за 15% више него прошле године, док 245 кандидата није испунило услове Конкурса.

Од када је Фонд за младе таленте у надлежности Министарства омладине и спорта награђено је више од 11100 средњошколаца који су своје резултате постигли на републичким и међународним такмичењима. Од првих награда за средњошколце 2007. године када је награде добило 430 ученика, број се увећао за 1200, што је четири пута више.

Листу добитника награда по Конкурсу можете преузети oвде. Обавештење о утврђеним износима награда у односу на ниво/ранг такмичења и освојено место по Конкурсу можете преузети овде.

На 82. седници такође је донета и Одлука о усвајању висине износа новчаних награда по наведеном Конкурсу по којој ће ученици, у зависности од ранга, односно нивоа такмичења добити награде у износу до 200.000,00 динара.

Свим добитницима награде Фонда за младе таленте честитамо и желимо успех у даљем школовању.

Top