Пројекти са међународним донаторима

Сектор за омладину спроводи следеће пројекте у срадњи са међународним донаторима

 

  1. Подстицање запошљавања младих (ГИЗ YEP) Подржава: Министарство за привредну сарадњу и развој Савезне Републике Немачке (BMZ),Партнер: Министарство омладине и спорта Републике Србије (МОС) Пројкат се  спровди: 7/2015 – 12/2017.http://yepsimpozijum2015.rs/galerija-simpozijum-2015/
  2. Укључивање миграција у националне развојне стратегије – друга фаза (2014-2017). Пројекат спрводи Међународна организација за миграције (ИОМ), уз финансијску подршку Швајцарске развојне агенције (СДЦ). Поред МОС-а, остали главни партнери на пројекту су: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјалана питања,Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Комесаријат за избеглице и миграције и други.
  3. Подршка спровођењу Програма реформи политике запошљавања и социјалне политике у Републици Србији са фокусом на политику запошљавања и повећања запошљивости младих,који финансијски подржава Швајцарска агенција за развој и сарадњу/Swiss Agency for Development and Cooperation , а спроводе Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва при Кабинету потпредседника Владе и министра за државну управу и локалну самоуправу и Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са Министарством омладине и спорта.
Назад