Вести - Децембар 2014

Удовичић: 2015. је година борбе за што више олимпијских виза   

Датум: 30.12.2014 | Категорија: Активности, Спорт,

„Улазимо у 2015. као предолимпијску година у којој нас очекује борба да се што већи број српских спортиста квалификује за олимпијске визе за Рио“, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић на свечаном пријему приређеном у част најбољих српских спортиста у 2014, изразивши задовољство што је година на измаку била рекордна по броју освојених медаља.
Детаљније

Стипендирање најбољих студената наставља се и у 2015.   

Датум: 29.12.2014 | Категорија: Активности,

„Упркос тешкој економској ситуацији, Влада Србије ће и 2015. године наставити да, преко Фонда за младе таленте, стипендира најбоље студенте државних факултета за наставак студија у земљи и у иностранству“, поручио је министар омладине и спорта Вања Удовичић на свечаности поводом доделе плакета стипендистима који школовање настављају на мастер и докторским студијама на престижним европским и светским универзитетима.
Детаљније

Влада исплатила 500 стипендија за студије у иностранству

Датум: 26.12.2014 | Категорија: Активности, Омладина,

Владин Фонд за младе таленте, којим председава министар омладине и спорта Вања Удовичић, уплатио је укупан износ стипендија студентима који школовање настављају на мастер и докторским студијама на најбољим иностраним универзитетима. Висина појединачне стипендије износи око 540.000 динара за једну академску годину.
Детаљније

Председници савеза морају да буду и менаџери

Датум: 24.12.2014 | Категорија: Активности, Спорт,

Министар омладине и спорта сматра да челници спортских савеза морају да траже и додатне изворе финансирања, али да ће буџет за 2015. водити рачуна о потребама спортиста. Посебан закон којим ће се регулисати приватизација у спорту у првом кварталу наредне године. 
Детаљније

50 младих добија посао у НИС-у

Датум: 23.12.2014 | Категорија: Активности, Омладина,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић и генерални директор „НИС-Гаспромњефта“ Кирил Кравченко потписали су данас меморандум о сарадњи две институције у области стручног усавршавања који ће омогућити да 50 младих добије посао у компанији НИС.  
Детаљније

Помоћница министра Снежана Клашња у посети обреновачкој Канцеларији за младе

Датум: 17.12.2014 | Категорија: Омладина,

У градској општини Обреновац, захваљујући донацији Фондацији за младе Обреновца и подршци организације "Solidar Suisse" свечано је отворен обновљени простор Канцеларије за младе општине Обреновац, који је страдао у мајским поплавама.
Детаљније

Удовичић и Гашић: Изградња по плану, Атлетска дворана ће бити спремна до Европског првенства       

Датум: 16.12.2014 | Категорија: Активности, Спорт,

„Изградња Атлетске дворане у Београду тече по плану и објекат ће бити спреман до Европског атлетског дворанског првенства које се 2017. године одржава у нашој престоници“, поручили су министар омладине и спорта Вања Удовичић и министар одбране Братислав Гашић приликом данашњег обиласка локације на којој се гради прва атлетска дворана у нашој земљи.
Детаљније

Србија лидер у коришћењу омладинских европских фондова

Датум: 15.12.2014 | Категорија: Активности, Омладина,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас с новоименованим шефом Мисије Савета Европе у Србији Тимом Картрајтом. Саговорници су изразили жељу да се интензивира већ добра постојећа сарадња две институције. Као посебно важна истакнута је чињеница да је Србија лидер у коришћењу финансијских средстава Европске омладинске фондације.
Детаљније

Ускладити знања и вештине младих с потребама тржишта рада

Датум: 12.12.2014 | Категорија: Активности, Омладина,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић поручио је да је усклађивање вештина младих с реалним потребама на тржишту рада једна од кључних тачака за смањење незапослености.
Детаљније

Страница 1 од 3

Архива вести