Реконструкција омладинског спортског кампа „Караташ“ у Кладову

Датум: 27.02.2016. | Категорија: Пројекти у току

Пројекат „Реконструкција омладинског спортског кампа „Караташ“, због изузетне повољности климатских услова осмишљен је у оквиру Националног парка Ђердап. Планирано је да се реконструкција и доградња постојећих објеката реализује у више фаза, како би постојећи комплекс кампа постао савремени тренинг центар.

Прва фаза пројекта, реализована је у 2015. години реконструкцијом неколико објеката у оквиру кампа и то: отворенони рукометни терен са асфалтном подлогом, отворени кошаркашки терен са подлогом од тартана, трим стаза са подлогом од малча, са стазом за трчање дужине 1.600м и трим полигоном за вежбање, теретана са стречинг салом, смештајни објекат категоризације 3* са двокреветним, трокреветним собама и апартманима.

Пројекат је финансиран средствима Министарства омладине и спорта и Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.

У току је припрема друге фазе реконструкције ОСК „Караташ“ у Кладову, чија је  реализација планирана у 2016. години.

Започели су радови на реализацији друге фазе пројекта „Реконструкција и изградња Омладинског спортског кампа Караташ” увођењем извођача радова у посао 15. септембра 2016. године. Овом фазом обухваћена је реконструкција управне зграде, једног смештајног објекта и четири спортска терена.